Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Gode råd om børnehud og hudallergi

Hele 16,5 procent af børn og unge under 18 år har hudallergi, og derfor er tidlig forebyggelse vigtig for den sårbare børnehud.

Hudallergi kan ramme alle aldre, og har man først fået det, er det for livet – og det kan medføre en stor belastning i hverdagen. Hudallergi kan opstå ved, at huden kommer i kontakt med allergifremkaldende stoffer som fx parfume, konserveringsmidler eller metaller. 

Læs også: Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic - din allergimærkning

Risikoen for hudallergi stiger, jo mere huden er i kontakt med allergifremkaldende stoffer. Derfor bør man som forældre være opmærksom på, hvilke indholdsstoffer man udsætter sine børn for.

For jo mindre man udsætter barnet for allergifremkaldende stoffer, jo mindre er risikoen for udvikling af hudallergi. Og med et langt liv foran sig kan det være meget indgribende, hvis man udvikler hudallergi allerede som barn. Det fortæller hudlæge Christian Avnstorp:

- Først og fremmest er det vigtigt at forebygge allergi hos børn, så de undgår gener senere i livet. Det kan man som forældre gøre ved at bruge plejeprodukter til børnene, fx shampoo, sæbe, cremer og solcreme, uden parfume og andre kendte allergifremkaldende stoffer.

Læs også: En småbørnsfamilie om forebyggelse

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Børns hud er mere sårbar

Da huden er vores største organ, skal vi passe på den hele livet, lyder rådet fra Christian Avnstorp. Små børns hud er mere sårbar, da den er tyndere og også ofte kan være tør. Så hvis dit barns hud føles tør, skal du ikke være nervøs for at smøre med fugtighedscreme.

– Mange tror, at fugtighedscreme nedsætter hudens egenproduktion af fedtstoffer. Det er ikke tilfældet. Når man smører sit barn med fugtighedscreme, forbedres hudens barrierefunktion.

Bliv medlem, og få bl.a. fortrinsret på vores populære, gratis eksemskoler.

Et medlemskab koster 225 kroner årligt, og du kan tilmelde dig her.

Pas på de naturlige indholdsstoffer

Der har de seneste år været et stort fokus på naturlige og økologiske produkter i babypleje, da naturlige produkter kan lyde som et sundere valg. Men naturlige ingredienser som fx kamille, vanilje eller citrus indeholder parfumestoffer, der er lige så allergifremkaldende som de syntetisk fremstillede parfumestoffer.

Faktisk kan nogle naturlige produkter endda være mere allergifremkaldende, da de kan indeholde naturligt forekommende forureninger, der ikke ses i produkter med syntetisk fremstillede indholdsstoffer. Citrus, kamille og vanilje er ikke parfumestoffer, men plantenavne. Disse kan dog indeholde en række parfumestoffer, som giver dem deres karakteristiske duft.

Læs også: Naturlige indholdsstoffer kan også være allergifremkaldende

Astma-Allergi Danmark opfordrer derfor til at styre helt uden om produkter med parfume, også de naturlige parfumestoffer, og i stedet vælge produkter med allergimærket Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic til sig selv og sit barn.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Ved at blive medlem eller give et bidrag støtter du vores arbejde med hudallergi og eksem, og vores kamp for blandt andet hurtigere udredning, øget forskning og generelt større fokus.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Har du spørgsmål til hudallergi eller hud generelt?

Så ring til vores Rådgivning, hvor kyndigt fagpersonale kan svare på dine spørgsmål man-fre kl. 9-12 og ons kl. 16-18

43 43 42 99

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Støt vores arbejde
mod hudallergi

Støt med et valgfrit beløb

47900