Web Content Display Web Content Display

Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic - din allergimærkning

Vores internationale allergimærkning bygger på ekspertviden og hjælper dig til at tage et aktivt valg i forhold til hudallergi.

Allergimærket Den Blå Krans er et internationalt allergimærke, der blev grundlagt af Astma-Allergi Danmark i 1980'erne, og i dag står det som et velkendt mærke blandt forbrugere. I 2018 valgte Astma-Allergi Danmark, Astma och Allergi Förbundet i Sverige og Norges Astma- og Allergiforbund at skabe et fælles astma-allergimærke. Alle organisationer havde indtil da deres egne allergimærker og produktfokus, og formålet med sammenlægningen var derfor at samle ekspertise og skabe et samlet bredere produktområde under ét mærke til glæde for forbrugere i Norden og globalt.

Det nye nordiske allergimærke hedder Asthma Allergy Nordic og har de samme strenge krav, værdier og mål som Den Blå Krans – nemlig at fungere som et troværdigt pejlemærke for dig, der har en holdning til hudallergi.

Asthma Allergy Nordic findes i dag på en lang række produkter, men der kan også stadig findes produkter med Den Blå Krans. Uanset om det er Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, du ser på dine produkter, kan du som forbruger altid være sikker på, at det er uden stoffer, der har en særlig risiko for at give hudallergi.

Du tager derfor altid et aktivt valg for din hud ved at vælge vores allergimærkning.

 


Læs mere på www.asthmaallergynordic.com

Bygger på ekspertviden

Bag vores allergimærkning sidder en gruppe af fagmedarbejdere med en solid viden om toksikologi, sundhed, kemi, hud og hudallergi, og sammen vurderer de alle de mange produkter, der ansøger om at få vores allergimærkning.

Fagmedarbejderne laver en grundig vurdering af alle de indholdsstoffer, som indgår i produkterne, og hvis produktet ikke lever op til vores krav, kan det ikke bære mærkningen.

Vi ved, at hudallergi giver nedsat livskvalitet, og det er vores vision at hjælpe og forebygge for at styrke indsatsen mod hudallergi. Astma-Allergi Danmark har derfor også et bredt samarbejde med hudlæger, forskere i både ind- og udland samt internationale foreninger for hele tiden at være opdateret på den nyeste viden.

Det er din garanti for, at vi altid er forrest i kampen mod hudallergi.

Hvad stiller vi krav til

Alle stoffer kan potentielt give hudallergi, men nogle stoffer giver hyppigere allergi end andre. Vi stiller krav om, at stoffer, der har en særlig risiko for at give hudallergi, ikke findes i produkter med vores allergimærkning.

Irritation er ikke hudallergi, men hvis huden er irriteret, er der større risiko for at få hudallergi. Du kan irritere huden på mange måder, men nogle kemiske stoffer kan også irritere huden. Derfor stiller vi krav til, at disse stoffer kun findes i lave mængder. Hvor meget afhænger af de andre indholdsstoffer og af, hvordan produktet skal bruges, fx om det vaskes af (rinse-off) eller bliver på huden (leave-on). Vi laver derfor altid en konkret vurdering af det enkelte produkt.

Vores krav og kriterier er baseret på en nøje gennemgang af videnskabelig litteratur og diskussioner med allergilæger og forskere på området. Vi har en forsigtig tilgang til ingredienser med henblik på bedst muligt at hjælpe personer, der allerede er ramt af hudallergi og personer, der ønsker at minimere deres risiko for at udvikle hudallergi. Kriterierne er opdelt på de forskellige produkttyper, som vi mærker.

Hvis du har lyst til at læse mere dybdegående om vores kriterier, kan du finde dem her

Hvordan mærker vi produkter

For at vurdere, om et produkt kan bære vores allergimærkning, kræver vi oplysninger om alle de indholdsstoffer, der findes i produktet, samt deres koncentration og funktion.
For visse produkter, såsom plejeprodukter og vaske- og rengøringsmidler, kender producenten typisk selv alle indholdsstoffer og sender os den nødvendige information.

For andre produkter kender producenten sjældent selv alle indholdsstoffer i produktet. Det kan fx være bleer og maling. Bleer består af mange forskellige materialer, fx sugemateriale, lækagebarrierer samt inder- og yderside. Disse materialer er igen lavet af forskellige delmaterialer fra andre firmaer. Det betyder, at producenten af bleen fx har viden om, hvilket materiale de bruger på indersiden af bleen, men ikke viden om de specifikke kemiske stoffer, materialet er lavet af.

Disse oplysninger er som regel fortrolige for bleproducenten. Men vi kræver altid adgang til alle oplysninger om de materialer, der er i bleen – inklusive de oplysninger, der er fortrolige for bleproducenten. Vi får oplysningerne tilsendt fra de forskellige underleverandører af delmaterialerne, så vi altid kan stå inde for, at alt i bleen lever op til vores krav fra yderst til inderst.

I visse produkter er der også en risiko for, at rester af kemikalier brugt i produktionen ender i det færdige produkt. For disse produkter skal vi derfor også have oplysninger om, hvilke processer og proceskemikalier der er anvendt i produktionen, for at kunne vurdere det endelige produkt.

På grund af de mange oplysninger vi skal have, kan det tage tid at vurdere komplicerede produkter som fx bleer. Vi kan sagtens skulle fire til fem led ned i produktionskæden for at få alle relevante oplysninger.

 

Web Content Display Web Content Display

Ved at blive medlem eller give et bidrag støtter du vores arbejde med hudallergi og eksem, og vores kamp for blandt andet hurtigere udredning, øget forskning og generelt større fokus.

Web Content Display Web Content Display

Har du spørgsmål til hudallergi eller hud generelt?

Så ring til vores Rådgivning, hvor kyndigt fagpersonale kan svare på dine spørgsmål man-fre kl. 9-12 og ons kl. 16-18

43 43 42 99

Web Content Display Web Content Display

 

Web Content Display Web Content Display

Støt vores arbejde
mod hudallergi

Støt med et valgfrit beløb

47900