Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Hvorfor bekymre sig om huden?

Din hud er med dig hele livet, og det er risikoen for hudallergi også. For al hud er sårbar hud, og derfor sætter FRAGILE fokus på hud og forebyggelse af hudallergi.

FRAGILE er en kampagne, hvor Astma-Allergi Danmark sætter fokus på huden og forebyggelse af hudallergi. For selvom vi hele tiden udsætter huden for stoffer, den godt kan klare, kommer huden også i kontakt med stoffer, som kan give hudallergi, fx parfume, visse konserveringsmidler og metaller.

Udsættes huden ofte for allergifremkaldende stoffer, øges risikoen for hudallergi, og hvis man først har fået hudallergi, slipper man ikke af med det igen.

Hver femte dansker er ramt

En ny undersøgelse viser, at mindst 20 procent af befolkningen i Europa, herunder Danmark, har hudallergi, og ofte med allergisk eksem til følge. Ved allergisk eksem ses blandt andet kløe, rødme og afskalning, og det kan gå hårdt ud over livskvaliteten.

Læs også: Har jeg mon hudallergi?

Derfor er forebyggelse vigtigt. For du kan gøre meget for at mindske din risiko for hudallergi ved at være opmærksom på, at al hud er sårbar hud, og undgå stoffer med særlig risiko for hudallergi. Produkter med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er vurderet i forhold til risikoen for hudallergi, og netop stoffer med særlig risiko er ikke tilladt i disse produkter. Vælger du produkter med Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, tager du et aktivt valg for huden.

Læs også: Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic - din allergimærkning

Med FRAGILE vil vi fortælle dig, at al hud er sårbar hud, men at du kan passe på den. Derfor vil du hele februar kunne læse alt fra gode råd og spændende undersøgelser til personlige historier, der både fortæller om livet med allergi og om livet som opmærksom forbruger.

Vi håber, du vil følge med og dele det vigtige budskab om huden til dem omkring dig.

 

Web Content Display Web Content Display

Ved at blive medlem eller give et bidrag støtter du vores arbejde med hudallergi og eksem, og vores kamp for blandt andet hurtigere udredning, øget forskning og generelt større fokus.

Web Content Display Web Content Display

Har du spørgsmål til hudallergi eller hud generelt?

Så ring til vores Rådgivning, hvor kyndigt fagpersonale kan svare på dine spørgsmål man-fre kl. 9-12 og ons kl. 16-18

43 43 42 99

Web Content Display Web Content Display

Støt vores arbejde
mod hudallergi

Støt med et valgfrit beløb

47900