Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Ældre hud kan have sine udfordringer

Huden forandres tydeligt med alderen og bliver generelt tyndere og mere tør. Det kan lede til eksem, og derfor er god hudpleje vigtig for ældre hud.

Al hud er sårbar hud, men når man taler om ældre hud, kan den på mange måder være ekstra sårbar. For i takt med at vi ældes, nedsættes hudens fedtproduktionen. Det betyder også, at hudens barrierefunktion bliver nedsat.

Ifølge hudlæge Christian Avnstorp skal man se hudbarrieren som en slags beskyttelsesfilm, der holder fugt inde og udefrakommende stoffer ude. En svækket hudbarriere kan betyde tynd og tør hud, der kan give revner og eksem. Derfor er hudpleje også vigtig for, at ældre hud fortsat holder sig intakt og modstandsdygtig.

– Det er en god idé, at man som 60+ bruger fugtighedscreme en til to gange dagligt, hvis man har tendens til tør hud. På den måde forbedrer man hudens barrierefunktion, fortæller Christian Avnstorp, der ofte ser ældre patienter i sin klinik.

Bliv medlem af Astma-Allergi Danmark og få blandt andet vores medlemsblad seks gange årligt med masser af nyheder, portrætter og gode råd til en hverdag uden eksem.

Et medlemskab koster 225 kroner årligt, og du kan tilmelde dig her.

Hudallergi hele livet

Når man først har fået hudallergi, har man det for livet. Derfor følger hudallergien også stadig 70-årige Dora Nielsen, der fik sine første symptomer i barndomsårene.

– Jeg er meget sensitiv over for blandt andet parfume og har altid døjet med eksem, når jeg har været i kontakt med det. Derfor bruger jeg kun produkter med allergimærket Den Blå Krans og tager altid egne parfumefri produkter med, når min mand og jeg fx er på vandretur eller ude at rejse, fortæller Dora Nielsen.

Læs også: Har jeg mon hudallergi?

Ud over at holde sig fra allergifremkaldende stoffer ser hun også god hudpleje som en naturlig rutine.

– Jeg bruger fugtighedscreme hver dag på krop og ansigt, da det giver mig en god fugtbase for resten af dagen. Hvis jeg er aktiv i løbet af dagen, smører jeg mig selvfølgelig ind igen, fortæller Dora Nielsen og understreger, at en god creme altid hjælper – en vurdering, som hudlæge Christian Avnstorp er meget enig i.

Det er aldrig for sent at passe på sin hud, og for ældre hud er en god fugtighedscreme med fx allergimærket Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic et rigtigt godt sted at starte, slutter han.
 

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Ved at blive medlem eller give et bidrag støtter du vores arbejde med hudallergi og eksem, og vores kamp for blandt andet hurtigere udredning, øget forskning og generelt større fokus.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Har du spørgsmål til hudallergi eller hud generelt?

Så ring til vores Rådgivning, hvor kyndigt fagpersonale kan svare på dine spørgsmål man-fre kl. 9-12 og ons kl. 16-18

43 43 42 99

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Støt vores arbejde
mod hudallergi

Støt med et valgfrit beløb

47900