Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Den ubekymrede

Mange bekymrer sig ikke så meget over indholdet i de plejeprodukter, de bruger i hverdagen.- At få hudallergi er ikke noget, jeg rigtigt tænker over. Og jeg kigger heller ikke, hvad der er i de produkter, jeg har stående.

Så når jeg bruger et produkt fremfor noget andet, bruger jeg det bare. Og hvis jeg har haft en deodorant, som jeg har været glad for, vælger jeg tit den samme igen.

Jeg tager nok bare det, jeg godt kan lide at bruge.

- Emre Aydogan, 18 år

 

Fakta om hudallergi

Her kan du finde fakta om hudallergi og bl.a. få svar på spørgsmål om forekomst, forebyggelse og behandling.

 
 

Hvad siger eksperten?

Christian Avnstorp

Det er enkelt at forebygge

- Alle kan udvikle hudallergi. Børn, unge, voksne og ældre. Kvinder og mænd. Mænd har derfor også brug for at passe på huden. 

 

Uanset hvad man vil betale for sine produkter, er det muligt at finde kosmetik og personlige hudplejemidler, der er gode.

 

Producenterne gør meget for at udvikle produkter, der passer til den enkelte. Så hvis man tænker sig lidt om, er det ikke så vanskeligt at forebygge. Produkter med mærket Den Blå Krans vil altid være et sikkert valg. 

 

Hudallergi udvikles, når huden er udsat for allergifremkaldende stoffer, kaldet allergener. Risikoen for hudallergi øges, jo oftere og jo længere tid, huden udsættes for de allergifremkaldende stoffer. Derudover har det også en del at sige, i hvilken koncentration allergenerne findes i produktet.

 

Og husk – hudallergi er ikke arveligt, så vi kan alle få det. Man kan dog selv nedsætte sin risiko.

- Christian Avnstorp, Speciallæge, dr.med, PhD

 

Gode råd fra Astma-Allergi Danmark

1. Hudallergi er den eneste allergi, du selv kan forebygge.
Læs mere om forebyggelse af hudallergi her

2. Nedsæt risikoen for hudallergi. Skift til parfumefri produkter.
Læs mere om parfume og allergi her

3. Gå efter produkter med allergimærket Den Blå Krans. De findes i de fleste supermarkeder.
Læs mere om Den Blå Krans' krav
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en patientforening, der arbejder for alle jer, der er berørt eller ramt af allergi, høfeber, astma og eksem.

Vores formål er at forebygge, så det ikke sker. Men også at guide og vejlede til en bedre hverdag, når først man har det inde på livet.

Astma-Allergi Danmark står bl.a. bag det internationale allergimærke Den Blå Krans, måling og formidling af Dagens Pollental samt Rådgivningen, der rådgiver danskere inden for allergi, høfeber, astma og eksem.
 

Om Den Blå Krans

Allergimærket Den Blå Krans er velkendt hos de danske forbrugere, og mærket findes nu i mere end 50 lande.

Gennem Den Blå Krans arbejder vi for at gøre det nemmere at finde de produkter, allergikere kan tåle. Samtidig er mærket en god ledetråd for de forbrugere, der vil være forsigtige og forebygge hudallergi.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er Allergimærket Den Blå Krans et af de 16 mærker, som danskerne bør kende, når de køber ind.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Spørg om hudallergi