Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hvorfor bekymre sig om huden?

Din hud er med dig hele livet. Og det er risikoen for hudallergi også. Faktisk har hele 10 procent af den danske befolkning hudallergi over for en eller flere kemiske stoffer. Derfor kan det betale sig at passe på huden, mens du har den.

FRAGILE er en kampagne, hvor Astma-Allergi Danmark sætter fokus på huden og forebyggelse af hudallergi. Med årene påvirkes huden ikke kun af vejr, vind og aldring. Men også af en lang række af forskellige kemiske stoffer, vi påfører den til daglig.

Som når vi vasker hår, og kroppen smøres med bodylotion. Når ansigtet får lagt makeup. Når hænderne lægges på læderrattet i bilen. Eller når en henna-tatovering sidder tilbage på armen som minde fra en god ferie.

En gang hudallergi ...

Hele tiden udsætter vi huden for kemiske stoffer, den ofte godt kan klare. Men også for stoffer, den ikke bryder sig om at få for meget af - for så kommer allergien. Og én gang hudallergi, altid hudallergi.

Vores plejeprodukter, bilinventar eller ferieminder kan ændre sig år for år. Men ikke hudallergien. Den har vi for livet.

Skabe øget opmærksomhed

Med FRAGILE-kampagnen vil Astma-Allergi Danmark skabe øget opmærksomhed på den sårbare hud. Men også på det internationale allergimærke Den Blå Krans, der findes i mere end 50 lande, og som er et nemt redskab til at minimere risikoen for hudallergi. Vi ønsker at fortælle dig, at du kan passe på din hud, hvis du vil. Og at et produkt til huden også findes uden allergifremkaldende stoffer.

For sund hud er også sårbar hud.

Vidste du?

Ved du i øvrigt, at flere og flere får hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler? Hudallergi som kan give eksem og gener som sår og kløe. Og ved du også, at op mod 27 procent af Europas voksne befolkning er ramt af hudallergi i en eller anden form?

Samlet fakta om hudallergi

Brug slide-videoen nedenfor til at se samlet fakta om hudallergi.
 

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en patientforening, der arbejder for alle jer, der er berørt eller ramt af allergi, høfeber, astma og eksem.

Vores formål er at forebygge, så det ikke sker. Men også at guide og vejlede til en bedre hverdag, når først man har det inde på livet.

Astma-Allergi Danmark står bl.a. bag det internationale allergimærke Den Blå Krans, måling og formidling af Dagens Pollental samt Rådgivningen, der rådgiver danskere inden for allergi, høfeber, astma og eksem.
 

Om Den Blå Krans

Allergimærket Den Blå Krans er velkendt hos de danske forbrugere, og mærket findes nu i mere end 50 lande.

Gennem Den Blå Krans arbejder vi for at gøre det nemmere at finde de produkter, allergikere kan tåle. Samtidig er mærket en god ledetråd for de forbrugere, der vil være forsigtige og forebygge hudallergi.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er Allergimærket Den Blå Krans et af de 16 mærker, som danskerne bør kende, når de køber ind.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

De deltager i kampagnen